PortAventura

Salou | Spanje

Je bent hier:Home/PortAventura

PortAventura is een compleet pretparkresort dat bestaat uit twee pretparken (PortAventura Park en Ferrari Land), een waterpark (Caribe Aquatic Park) en zes themahotels. Het behoort hiermee tot de grootste pretparken van Europa. Het park ligt in Salou nabij Barcelona (Spanje).

PortAventura is een prachtig park dat attracties biedt voor jong en oud. Het hoofdpark heet simpelweg ‘PortAventura Park’ en bestaat uit zes themagebieden. In elk gebied vind je een grote variatie aan attracties waaronder spectaculaire achtbanen en wildwaterbanen. De hoogtepunten in dit park zijn: de achtbanen ‘Dragon Kahn’ (gaat 8x over de kop) en Shambhalla (op één na hoogste achtbaan van Europa), de wildwaterbaan Tutuki Splash en de interactieve dark-ride ‘Street Mission’. Deze laatste attractie is onderdeel van ‘SésamoAventura’. Het kindergebied dat volledige gethematiseerd is rondom Sesamstraat.

Naast het PortAventura Park ligt ‘Ferrari Land’. Dit is een apart (kleinschaliger) pretpark dat perfect te combineren is met een dagbezoek aan het PortAventura Park. In dit park staat alles dat met Ferrari te maken heeft centraal. Hoogtepunt is zeker ‘Red Force’. Dit is de hoogste (112 meter!) en snelste (180 km/h) achtbaan van Europa!

Het derde park in het resort is ‘Caribe Aquatic Park’: een tropische waterpark van maar liefst 50.000m2 en met 16 spectaculaire attracties en zwembaden.

Al met al is er dus ontzettend veel te doen in PortAventura! Wil je alle parken bezoeken, dan heb je zeker drie tot vier dagen nodig om alles goed te zien! Natuurlijk kun je een bezoek ook perfect combineren met je vakantie in Spanje. Wij helpen je met het plannen van je PortAventura-dag. In onze druktekalender kun je bijvoorbeeld zien wat de verwachte drukte in de parken is. Ook hebben we alle kortingen op tickets voor je op een rij gezet.

Wist je dat?

PortAventura is na Disneyland Parijs, Europa-Park en de Efteling het populairste pretpark van Europa. Het park trekt jaarlijks ruim 3,7 miljoen bezoekers per jaar!

Bestel nu PortAventura kaartjes met korting

Laagste prijs:

52,-p/volw.
  • Prijs is afhankelijk van gekozen dag

Ontvang tot tot 15% korting op de hoogste kassaprijs via Tiqets.

Zoek niet verder: dit is de laagste prijs die we voor je gevonden hebben en die je direct vandaag ontvangt.

Plan jouw dag in PortAventura met Parkplanner!

Veelgestelde vragen over PortAventura

PortAventura is een zeer groot park. het is een compleet resort dat bestaat uit: het PortAventura Park, Ferrari Land en het waterpark Costa Caribe. Natuurlijk is het zeer afhankelijk van de drukte hoeveel dagen je nodig hebt. Over het algemeen adviseren om voor het PortAventura Park+ Ferrari land twee dagen uit te trekken. Waarbij je ongeveer een halve dag nodig hebt voor Ferrari Land (dat is namelijk niet zo groot). Voor het waterpark Costa Caribe zouden we ook 1 dag uittrekken.

Het kan behoorlijk druk worden in PortAventura. Zeker tijdens de (Spaanse) schoolvakanties en in het hoogseizoen (zomer). We adviseren je dan ook onze druktekalender te bekijken. Hier kun je per dag de verwachte drukte zien. 

Ja, er zijn altijd wel enkele kortingsacties te vinden voor de pretparken van PortAventura. Een overzicht vind je hier. 

De openingstijden van PortAventura verschillen. Het hoofdpark (PortAventura Park) is geopend vanaf het voorjaar t/m eerste week van januari. De openingstijden verschillen van dag tot dag. Zo is het park in het hoogseizoen geopend van 10:00 – 23:00 uur.

Ferrari Land is meestal geopend van 10:00 – 17:00 uur.

Costa Caribe waterpark is enkel open in het zomerseizoen (vanaf juni t/m september) van 10:30 – 19:00 uur.

Ja, PortAventura is zeker geschikt voor mensen met een beperking/mindervalide personen. Voor meer informatie verwijzen we je naar de website van PortAventura.

Advertentie

Bestel PortAventura tickets met onze kortingsgarantie!

Wij hebben de prijzen en kortingen voor je vergeleken. Koop nu tickets via Parkplanner en bespaar.