Phantasialand

Brühl (bij Keulen) | Duitsland

Je bent hier:Home/Phantasialand

Phantasialand behoort tot de populairste themaparken van Duitsland en biedt gethematiseerde top-attracties op wereldniveau!

Wist je dat Phantasialand ook veel bezocht wordt door Nederlanders? Het ligt slechts een klein uurtje rijden vanaf de Nederlandse grens. Qua oppervlakte is Phantasialand niet een heel groot park. Echter zegt dit niets over het totaalaanbod van rond de 30 unieke attracties.

Het park is verdeeld in zes themagebieden: ‘Berlin’, “Rookburgh’ (nieuw), ‘China Town’, ‘Deep in Africa’, ‘Fantasy’, ‘Mexico’ en ‘Mystery’. De laatste jaren heeft het park vooral geïnvesteerd in grote achtbanen zoals de gloednieuwe achtbaan ‘Fly’ waar je in een unieke vlieg-positie dwars door een industrieel fantasie-stadje ‘Rookburgh’ vliegt. Daarnaast kun je genieten van de hangende achtbaan ‘Black Mamba’ en de lanceerachtbaan ‘Taron’. Het park biedt ook prachtige familieattracties waaronder wildwaterbanen (‘Chiapas’ en ‘River Quest’).

Phantasialand is een park voor de hele familie. Het park heeft een zeer divers aanbod van attracties, met zeker ook de nodige grote achtbanen voor de durfallen onder ons. Het park staat bovendien ook bekend om de vele shows: van variété -shows tot vuurwerkshows in de winter.

Ben je van plan om naar Phantasialand te gaan? Wij helpen je graag met plannen. In onze druktekalender kun je zien wanneer het druk is in Phantasialand. Bovendien hebben we diverse kortingen voor het park voor je op een rij gezet zodat je kaartjes kunt kopen met kortingsgarantie op de kassaprijs!

Wist je dat?

Phantasialand beschikt ook over drie prachtige thema-hotels: een met Aziatisch thema (Hotel Ling Bao), een met een Afrikaans thema (Matamba) en een gloednieuw belevenis-hotel ‘Charles Lindbergh’.

Bestel nu Phantasialand kaartjes met korting

Laagste prijs:

29p/volw.*
  • *Prijs afhankelijk van gekozen dag

Ontvang tijdelijk tot 40% korting op de reguliere kassaprijs via de officiële Phantasialand-website.

Zoek niet verder: dit is de laagste prijs die we voor je gevonden hebben en die je direct vandaag ontvangt.

Plan jouw Phantasialand-dag met Parkplanner!

Veelgestelde vragen over Phantasialand

De drukte in Phantasialand verschilt uiteraard van dag tot dag. Het drukste is het in de zomermaanden juli en augustus. Houdt bij een bezoek aan Phantasialand ook rekening met de Duitse en Belgische vakanties.

Daarnaast is Phantasialand ook geopend in de winter – dan is het vooral erg druk in de weekenden en in de kerstvakanties.

In onze druktekalender kun je precies zien hoe druk het op een bepaalde dag is.

Phantasialand biedt beperkt kortingen aan. Gelukkig hebben we al het uitzoekwerk voor je gedaan – alle kortingen die op dit moment in Phantasialand gelden vind je hier,

Het is altijd goedkoper om tickets te bestellen via Parkplanner dan aan de kassa van Phantasialand.

In principe is Phantasialand voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen met een beperking.

In tegenstelling tot andere parken zijn in Phantasialand niet alle attracties toegankelijk voor mensen in een rolstoel zoals bijvoorbeeld de grote acht- en wildwaterbanen. Dit heeft met name te maken met de strenge Duitse wet- en regelgeving en de manier waarop Phantasialand gebouwd is.

Bepaalde attracties zijn wel toegankelijk echter ben je (of een begeleider) verplicht om vooraf een document te ondertekenen waarin je aangeeft dat je kennis hebt genomen van de voorwaarden en beperkingen die gelden. Dit document is echter enkel in het Duits voorhanden.

Tot slot is Phantasialand een compact park met de nodige hoogteverschillen. Het park kent veel trappen tussen de themagebieden. De meeste plekken zijn toegankelijk met een rolstoel via een speciaal pad. Houd er rekening mee dat je hiermee vaak moet omlopen en goed de routes op de plattegrond moet bekijken.

Meer informatie over dit onderwerp vind je op de website van Phantasialand.

Phantasialand is qua oppervlakte geen heel groot park (als je het bijvoorbeeld vergelijkt met de Efteling). Hierdoor kun je het hele park wel in één dag zien.

Uiteraard is het volledig afhankelijk van de drukte of je binnen één dag ook alle attracties kunt doen. We raden je aan van te voren alvast goed te kijken welke attracties je sowieso wilt doen. Kijk ook altijd goed naar de plattegrond van het park gezien Phantasialand soms onoverzichtelijk kan zijn.

Mocht je lekker rustig aan willen doen en meerdere dagen Phantasialand beleven? Plan dan een mini-vakantie in één van de Phantasialand Hotels. Dit zijn echte aanraders.

Advertentie

Bestel Phantasialand kaartjes met kortingsgarantie!

Wij hebben de prijzen en kortingen voor je vergeleken. Koop nu tickets via Parkplanner en bespaar.