Je bent hier:Home>Movie Park Germany>Movie Park Germany corona maatregelen

Movie Park Germany Corona-virus maatregelen

Movie Park Germany heeft zijn deuren op 4 juni 2021 voor het publiek weer geopend, echter met de nodige maatregelen i.v.m. corona-virus. Deze maatregelen wijken af van die van Nederland omdat Movie Park natuurlijk in Duitsland ligt. We voertellen je graag waar je allemaal op moet letten bij je bezoek aan Movie Park Germany.

Toegang tijdens corona maatregelen

Je kunt Movie Park Germany niet zo maar ‘spontaan’ bezoeken. Allereerst kun je alleen een bezoek brengen als je volledig klachtenvrij bent. Bovendien gelden in Duitsland strengere toegangsregels. Voordat je een bezoek brengt aan het park moet je aan de volgende vier zaken denken.

  1. Bewijs dat je gezond bent.
  2. Ticket met reservatie
  3. Identiteitsbewijs of paspoort
  4. Medisch mond- en neusmasker

Hieronder lichten we bovenstaande onderdelen verder toe.

1. Bewijs dat je gezond bent.

Bij Movie Park Germany dit je aan te tonen dat je ‘gezond’ bent. Dit kun je op drie manieren ‘bewijzen’:

  1. Je hebt een bewijs van volledige vaccinatie. Dit moet een afgedrukt bewijs zijn (geen kopie) en moet minimaal 14 dagen uit zijn.
  2. Als je ‘genezen’ bent van Covid-19 (nadat je positief getest bent geweest) dien je een positief PCR-testresultaat mee te nemen dat minimaal 28 dagen oud is, maar niet ouder dan 6 maanden. Het bewijs kan ook worden geleverd door een positief PCR-testresultaat of een officieel attest in combinatie met één eenmalige vaccinatie. Ook hier moet het originele vaccinatiebewijs worden getoond. Een kopie is niet voldoende.Het vaccinatiebewijs moet ouder zijn dan 14 dagen.
  3. Negatieve test: dit dient een officiële PCR of ‘burgertest’ van maximaal 48 uur oud. Dit geldt voor alle personen boven de 6 jaar. Het gaat hier niet om een eigen ‘zelftest’ (van de winkel) maar enkel officiële PCR erkende testen worden geaccepteerd!

Testen in Movie Park Germany

Je kunt een PCR test in Nederland laten uitvoeren en dan meenemen naar Duitsland. . Je kunt er ook voor kiezen om op de parkeerplaats van het park een test uit te voeren. Dit is echter niet gratis. Deze test moet dus ‘negatief’ zijn om toegelaten te worden. Mocht je toch positief getest worden (je hebt vermoedelijk Covid-19) dan die je gelijk te vertrekken en mag je niet naar binnen. Je krijgt wel het geld van de ticket terug van Movie Park Germany.

2. Kaartje voor Movie Park Germany

Je dient ook vooraf een kaartje te kopen voor het park. Je kunt geen kaartje bij de ingang kopen. Je dient een kaartje online te kopen. Dit kan bij het park zelf of via een andere ticket aanbieder. Hier vind je een overzicht van verschillende ticket aanbieders met eventuele kortingen.

Als je een ticket via een andere aanbieder hebt gekocht dien je op de website van Movie Park wel een datum te reserveren.

3. Identiteitsbewijs of paspoort

neem je originele ID-kaart of paspoort mee om aan te tonen dat jij de persoon bent van het vaccinatie-bewijs of test-bewijs. Een Nederlands rijbewijs is in Duitsland officieel geen geldig legitimatiebewijs.

4. Medisch mond- en neusmasker (mondkapje)

Je dient ook een mondkapje mee te nemen. Dit moet echter wel een ‘medisch’ mondkapje zijn dat voldoet aan de Europese wetgeving. Deze masker moeten een FFp2 of FFp3 keurmerk hebben en een CE-keurmerk. Deze mondkapjes zijn in Nederland vooral online te koop (klik hier voor het aanbod).

Maatregelen in het park

Als je gezond en wel binnen bent bij Moviepark Germany dien je te houden aan de corona maatregelen die in het park gelden. Deze zijn o.a.:

  • Dragen mondkapje: een gecertificeerd FFP2 of FFP3 mondmasker is verplicht in alle wachtrijen (zowel binnen als buiten) en in alle gebouwen en attracties. Het mondkapje mag wel af op de buitenpaden. Let op: helaas hebben mensen die geen mondkapje mogen of kunnen dragen geen toegang tot het park i.v.m. veiligheid van andere gasten.
  • 1,5 meter: je dient ten allen tijden 1,5 afstand te behouden op andere personen (buiten je gezin).
  • Wassen handen: was je handen regelmatig. Er zijn genoeg mogelijkheden je handen te wassen of ontsmetten.

 

Deze informatie is het laatste bijgewerkt op 22/06/2021. De informatie is o.a. afkomstig van de website van Movie Park Germany. Kijk voor alle actuele info op: https://www.movieparkgermany.de/covid-info-nl. Wijzigingen voorbehouden.

Bestel Movie-Park kaartjes met onze kortingsgarantie!

Wij hebben de prijzen en kortingen voor je vergeleken. Koop nu tickets via Parkplanner en bespaar.