Efteling

Kaatsheuvel | Noord Brabant

Je bent hier:Home/Efteling

De Efteling is het grootste en populairste attractiepark van Nederland. Ontdek deze ‘wereld vol wonderen’ tijdens het grote 70-jarige jubileum in 2022.

De Efteling staat helemaal in het teken van sprookjes. Ontdek meer dan 30 unieke attracties in een prachtige natuurlijke omgeving. De Efteling is een park voor de hele familie: terwijl de kleintjes zich vergapen aan de vele sprookjes in het sprookjesbos, biedt het parkvoor de echte durfallen spectaculaire achtbanen, zoals ‘Baron 1898’ en de bekende ‘Python’. Met ruim 5 miljoen bezoekers per jaar is de Efteling het grootste attractiepark van Nederland. Ook qua oppervlakte behoort het tot de grootste ter wereld!

Wij helpen je met het plannen van jouw Efteling-dag: met tips om drukte te vermijden (zoals onze druktekalender) en met onze kaartjes-vergelijker. Hierin hebben we alle aanbieders van kaartjes vergeleken zodat je in één keer de de beste prijs kunt zien.

Bestel nu Efteling kaartjes

Laagste prijs:

44,-p/p•
  • *Prijs is afhankelijk van gekozen dag.

Je bespaart tot 14% korting op de reguliere kassaprijs via de officiële Efteling-website.

Plan jouw Efteling-dag met Parkplanner!

Advertentie

Veelgestelde vragen over Efteling

De drukte in de Efteling verschilt van dag tot dag. Over het algemeen is het in de zomermaanden (juli/augustus) en tijdens schoolvakantie het drukste.

In onze druktekalender kun je precies zien hoe druk het op een bepaalde dag is en geven we je tevens handige tips waarmee je de drukte en lange wachtrijen zoveel mogelijk beperkt. Zo haal je het maximale uit je dag!

De Efteling is (als een van de weinige parken in Nederland) het hele jaar door geopend (365 dagen). De openingstijden kunnen wel verschillen.

  • In de zomerperiode is het park dagelijks geopend van 10:00 – 18:00 uur.
  • In de maanden juli en augustus is het park langer geopend van 10:00 – 21:00 of 22:00 uur
  • Tijdens de Winter Efteling is het park geopend van 11:00 – 18:00 uur (doordeweeks) en in de weekenden/kerstvakantie van 10:00 – 20:00 uur.

Openingstijden kunnen afwijken (bijvoorbeeld bij bedrijfsevenementen), kijk altijd op de Officiële website van het park voor de actuele openingstijden.

Met een Efteling-abonnement heb je (bijna) alle dagen in het jaar toegang tot de Efteling!

Je kunt een abonnement per maand aanschaffen (ongeveer € 18,- p/m voor de leeftijd 4 t/m 59 jaar) of per jaar (€ 199,- voor 4 t/m 59 jarige).

Uitgaande van een jaarabonnement voor € 199,- (en een entreeprijs van ongeveer € 39,-) is een abonnement voordelig vanaf je 6e bezoek. Als je minder dan 6x per jaar naar het park wilt gaan kun je beter losse ticket met korting kopen.

Overigens krijg je met het Efteling-abonnement wel veel voordelen zoals extra korting in de restaurants en winkels. Bovendien krijg je ook gratis toegang tot andere pretparken. Hierdoor kan een abonnement toch nog erg interessant zijn mocht je meerdere parken in een jaar willen bezoeken.

Bekijk alle informatie over het Efteling-abonnement en alle extra’s en kortingen op de officiële website van de Efteling.

De Efteling staat bekend om één van de meest vriendelijke parken voor mensen met een beperking.

Zo zijn de meeste paden en attracties voor iedereen toegankelijk. De meeste attracties hebben zelfs een eigen rolstoelingang (met vaak ook minder lange wachtrijen).

Let op! Om gebruik te maken van alle faciliteiten die het park biedt voor bezoekers met een beperking dien je eerst een faciliteitenkaart aan te vragen op de website van de Efteling.

De Efteling is het grootste park van Nederland en één van de grootste parken van Europa.

Of je alles kunt zien op één dag is mede afhankelijk met wie je het park bezoekt en wanneer je het park bezoekt.

Op drukke dagen (zeker in de zomer) met lange wachtrijen is het niet mogelijk om alle hoogtepunten van te kunnen zien. Gelukkig hebben we wel enkele tips voor je verzameld hoe je het maximale uit jouw Efteling-dag kunt halen.

Daarnaast ligt het er natuurlijk ook aan met wie je het park bezoekt. Als je de Efteling bezoekt met kleinere kinderen heb je vaak meer tijd nodig om alle attracties te bekijken en te beleven. Ook hier raden we aan om vooraf goed te kijken wat je wilt zien.

Bekijk alle prijzen voor de Efteling

Wij hebben alle prijzen en kortingen voor je vergeleken. Koop nu tickets via Parkplanner en bespaar.